Blog Details

Culturism - Culturismul.ro > Fitness > Ceaiul verde slabeste
Ceaiul verde slabeste

Ceaiul verde slabeste

Ceaiul verde slabeste

Ceaiul verde ajuta la slabit

Ceaiul verde este un element nutritiv, foarte important pentru sanatate, datorita capacitatii de prevenire anumitor afectiuni precum: cancerul, tine sub control hipertensiunea arteriala, scade nivelul glicemiei si impiedica cresterea colesterolului.

Pe langa toate aceste efecte benefice asupra sanatatii ceaiul verde, creste nivelul de energie, combate efectele imbatraniri, are un efect detoxifiant, regleaza digestia, scade riscul aparitiei cariilor, ajuta la slabit prin cresterea metabolismului si diminuarea apetitului, putand fi introdusa cu succes in dietele de slabit.

Ceaiul verde este obtinut din aceeasi planta ca ceaiul negru, cu diferenta ca acesta nu este fermentat, pastrandu-si astfel toate proprietatile antioxidante. Beneficiile care le ofera asupra slabiri consta intr-o substanta numita epigallocatechin 3 gallate (EGCG), care incetineste in mod semnificativ cresterea in greutate si ajuta la eliminarea grasimi.

Datorita continutului mare de antioxidanti, este benefic in lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la stimularea activitatii organismului, protejand astfel împotriva stresului si intarirea sistemul imunitar.

Ceaiul verde accelereaza metabolismul, crescand astfel cantitatea de grasimi consumate de catre organism si transformate in energie printr-un proces numit „termogeneza”. Acest proces consta in cresterea temperaturii corpului, avand ca efect arderea stratului adipos.
Datorita capacitatii de diminuare a apetitului, prin micsorarea cantitati de nutrienti cerute de organism, poate avea efecte benefice in dietele de slabit.
Pentru obtinerea acestor rezultate este necesar un consum zilnic de 120 ml sau 3 cesti de cei verde.

Ceaiul verde contine: uleiuri esentiale, teina, cafeina, tannini catechici, flavonoide, aminoacizi, vitamina C, teaflavina, tearubigina, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloidi și epigallocatechina gallata( EGCG), cea mai importanta componenta, iar substanțele aromatice dau o savoare deosebită ceaiului.

Recomandari:
[checklist]

  • Indulcirea ceaiului se poate face cu miere atunci cand sunteti la dieta de slabit.
  • Nu este recomandat un consum exagerat de ceai verde datorita continutului mare de cofeina.
  • Nu este recomandat consumul de ceai verde seara deoarece poate provoca insomnie, datorita cofeinei.
  • Este recomandat insotirea dietelor de slabit cu exercitii fizice pentru cresterea efectelor benefice asupra scaderii in greutate.

[/checklist]

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required