Blog Details

Culturism - Culturismul.ro > Fitness > Tratament naturist raceala
Tratament naturist raceala

Tratament naturist raceala

Tratament naturist raceala

Tratament naturist pentru raceala

Raceala obisnuita reprezinta inflamarea cailor respiratorii, dureri de gat, tuse, nas infundat, febra, cauzata de o infectie virala. Aceasta afecteaza starea de spirit a pacientului si dureaza de obicei intre 3 si 10 zile.

Cauzele aparitiei racelii:

Raceala apare datorita expunerii la virusi, iar intensitatea acesteia depinde de starea de sanatate a persoanei expuse, precum si frigul, lipsa somnului si a odihnei, depresia si schimbarile bruste de temperatura.

Protejarea impotriva racelii se poate face cu ajutorul anumitor alimente si vitamine, care ajuta la intarirea sistemul imunitar si castigarea luptei impotriva virusurilor si bacteriilor.

Vitaminele care ajuta la prevenirea si tratarea racelii:
[checklist]

  • Vitamina A: Datorita faptului ca mareste rezistenta la infectii respiratorii si digestive, aceasta ajuta in prevenirea si tratarea racelii. Vitamina A se gaseste intr-o cantitate mare in alimentele de origine animala, dar si in produse de origine vegetala precum: faina de grau, malai, ardei gras, ceapa verde, morcovi, spanac, rosii, caise si prune uscate.
  • Vitamina C: Este printre cele mai importate vitamine care lupta impotriva infectiilor respiratorii, intarind sistemul imunitar, protejand astfel organismul impotriva racelii. Se gaseste in alimente precum: lamaia, portocalele, coacazele, kiwi-ul, salate, ardeiul iute, varza si patrunjelul.
  • Vitamina B6: Este importanta in formarea hemoglobinei, fiind un stimulent muscular cu influenta benefica asupra pielii, dar si in procesul de crestere. Aceasta vitamina ajuta in lupta impotriva stresului si in diferite afectiuni nervoase. Se gaseste in carne (in special ficatul si rinichii), legume, fructe, lapte si peste.
  • Fier: Diminueaza riscul aparitiei anemiei si intareste rezistenta la boli. Se gaseste in alimente precum carnea rosie, peste, spanac, patrunjel, praz, varza, linte, mazare, struguri, caise si cereale integrale.
  • Seleniu: Curata organismul de toxine, intareste sistemul imunitar si procesele de autoreglare a organismului, fiind benefic in tratarea racelii. Sursa cea mai bogata in seleniu se gaseste in alge si carne.
  • Zinc: Ajuta la multiplicarea globulelor albe, unul dintre cei mai importanti factori care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Sursele alimentare bogate in Zinc sunt: pestele (sardele), carnea (de vita, porc, pasare sau miel), cerealele integrale, nucile, semintele de dovleac si produsele lactate.

[/checklist]
[checklist]

Remedii naturiste impotriva racelii:

  • Lamaia: Este esentiala in tratarea naturista, a raceli obisnuite care implica febra, deoarece are un continut bogat in Vitamina C care creste rezistenta organismului si elimina toxicitatea reducand astfel durata bolii. Pentru acest remediu este necesar consumul de 2 ori pe zi a unui pahar cu apa calduta amestecata cu zeama unei lamaii, iar pentru indulcire o lingurita de miere.
  • Usturoiul: Datorita proprietatilor antiseptice si antispasmodice, acesta ajuta la „desfundarea” cailor respiratorii, scaderea febrei si intarirea sistemului imunitar prin eliminarea toxinelor din organism. Pentru efecte maxime este recomandat consumul unei supe cu usturoi, preparate prin fierberea a 3-4 catei de usturoi in 250 ml de apa iar in restul zilei consumul unui amestec de cinci picaturi de ulei de usturoi, cu o lingurita de zeama de ceapa, diluate in 250 ml de apa si consumate de 2-3 ori pe zi.
  • Ghimbirul: In tratarea racelii se poate folosi si ceaiul de ghimbir, consumat de doua ori pe zi, poate ajuta in lupta impotriva racelii si a febrei. Prepararea ceaiului se face prin fierberea a 10 g de ghimbir tocat marunt, si lasat pana la evaporarea apei din vas. Ghimbirul fiert va trebui amestecat cu o lingurita de zahar si baut cat este fierbinte.

[/checklist]

 

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required