Culturism - Culturismul.ro

Dietele cu un nivel scazut de carbohidrati si bogate in proteine pot afecta vasele sanguine

Dietele cu un nivel scazut de carbohidrati si bogate in proteine distruge vasele sanguine

Dietele cu un nivel scazut de carbohidrati si bogate in proteine pot afecta vasele sanguine

Dietele cu un nivel scazut de carbohidrati si bogate in proteine, duce la o scadere rapida in greutate primele sase luni de la inceputul acesteia. Dupa o perioada de un an aceasta compozitie de nutrienti este ineficienta asupra organismului pentru scaderea in greutate, chiar si pentru mentinerea acesteia.

Beneficiile acestor diete de slabit care se axeaza pe diete hipocalorice scade tensiunea, grasimea abdominala si grasimea din sange.

Dezavantajele acestor diete sunt continutul foarte mare de colesterol si grasimi saturate, fapt care poate duce la cresterea riscului de aparitie a bolilor vasculare, atac de cord si atac cerebral.

Studiile realizate au demonstrat ca dietele cu un nivel scazut de carbohidrati si bogate in proteine, consumate pe o perioada lunga de timp, duce la distrugerea vaselor de sange, ducand la boli cardiovasculare si deces prematur. Aceste studii nu s-au axat pe seama cresterii nivelului de colesterol si agrasimilor saturate ci pe faptul ca acestea afecteaza celulele endoteliale (care captusesc vasele de sange ) si ajuta la regenerarea leziunilor.

Dietele cu un nivel scazut de carbohidrati si bogate in proteine nu sunt recomandate pe o perioada lunga de timp (peste 1 an de zile) deoarece poate duce la deterioararea vaselor de sange , ducand la deces prematur (inferct, atac cerebral).

Add comment