Culturism - Culturismul.ro
Culturism - Culturismul.ro > Studii si Cercetari > Cercetari Nutritie > Perioada cea mai importanta pentru consumarea nutrientilor

Perioada cea mai importanta pentru consumarea nutrientilor

Perioada cea mai importanta pentru consumarea nutrientilor

Perioada cea mai importanta pentru consumarea nutrientilor

Perioada cea mai importanta pentru consumarea nutrientilor este inainte si dupa antrenament . Un studiu realizat pentru examinarea efectelor suplimentarii inainte si dupa antrenament in comparatie cu consumul nutrientilor in restul zilei, a avut ca scop  inregistrarea hipertrofiei musculare, a fortei musculare si a cresterii masei musculare. Acest experiment s-a realizat pe o perioada de 10 saptamani unde participantii au fost impartiti in doua grupuri , administrandu-le in mod egal suplimente precum : proteina din zer, carbohidrati si creatina monohidrata.

Primul grup a consumat proteinele inainte si dupa antrenament iar al doilea grup a consumat proteinele dimineata si seara. In cadrul experimentului au fost facute masuratori precum forta (RM), masei musculare, biopsiile muschilor, proteinele contractile, continutul de creatina si glucogen, atat inaintea perioadei de incepere a experimentului cat si pe parcursul acestuia.

Rezultatele experimentului au demonstrat ca suplimentarea cu nutrienti creste forta, masa musculara si scade tesutul adipos in comparatie cu consumarea acestor dimineata si seara. Este necesar consumul unei cantitati recomandate pre- si postantrenament pentru a maximiza efectele anabolice a exercitiilor fizice si a inbunatatii recuperarea in urma acestora.

Add comment