Blog Details

Viteza De Executie A Repetarilor

 

viteza de executie a repetarilor

Schimbati viteza de executie a repetarilor

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in sala trebuie sa schimbi ordinea exercitiilor,numarul de seturi si repetari,precum si viteza repetarii,care joaca un rol important.In urma unui studiu australian in care subiectii au executat repetari rapide(explozive )si repetari lente la flexia cu bara dreapta s-a inregistrat o crestere a fortei bicepsilor mai mare la cei care au folosit repetarile explozive decat la cei care au folosit repetarile lente.La cei care au folosit repetari lente s-a inregistrat un grad mai mare de hipertrofie ,datorat timpului mai lung in care muschii s-au aflat sub tensiune si eliberarea de hormoni anabolici.
Intr-un alt studiu in care subiectii s-au antrenat cu repetari lente la extensia gambelor s-a raportat o crestere mai mare de hormon de crestere si testosteron fata de cei care au executat acelasi exercitiu cu repetari cu viteza obisnuita.
Cercetarile asupra repetarilor explozive au aratat ca acestea ard mai multe calorii pentru ca fibrele cu contractie rapida sunt mai putin eficiente din punct de vedere energetic decat cele cu contractie lenta;repetarile rapide te ajuta sa cresti forta si sa pierzi grasime.

Variati exercitiile,greutatile,intervalele de odihna iar pentru a-ti atinge scopurile variati si viteza repetarilor:

  • Ca baza a antrenamentului tau foloseste viteza obisnuita a repetarilor(1-2 secunde partea pozitiva si 2 secunde partea negativa).
  • Pentru cresterea fortei si arderea unei cantitati mai mari de grasimi,introdu in antrenamentul tau si repetarile explozive(partea pozitiva o vei face exploziv dar controlat si partea negativa lent).
  • Pentru a incuraja cresterea executa si miscarile lente(10 sec sau mai mult in total).Alcatuieste-ti un antrenament in care sa combini toate cele trei viteze de executie a repetarilor .

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required