Culturism - Culturismul.ro
Culturism - Culturismul.ro > Antrenament Culturism > Refacerea Dupa Antrenament

Refacerea Dupa Antrenament

Refacerea dupa antrenament

Procesul de refacere are scopul de a restabili echilibrul normal printr-un ansamblu de mijloace naturale sau asociate.Acolo unde se termina efortul incepe refacerea pe care o mai putem numi si reechilibrarea organismului.Refacerea este un proces natural care se face intr-o succesiune de etape bine determinate si se instaleaza imediat dupa reducerea sau oprirea efortului.
Tensiunea arteriala,frecventa cardiaca,temperatura corpului sunt primele sisteme care intra in procesul de refacere.Aceste procese sunt de scurta durata(20-30 minute)pana cand functiile vitale revin la parametrii normali.
Refacerea intermediara se produce dupa incetarea efortului(la aprox 2 ore)odata cu incarcarea hidreolectorica.

In procesul de refacere intra doua sisteme:

  • -cel energetic
  • -cel biochimic.

La un culturist refacerea poate fi stimulata cu un efort aerob de intensitate si de durata medie.Acest efort aerobic se face la sfarsitul antrenamentului cu greutati si are rolul de oxigenare a tuturor grupelor de muschi si de declansare a proceselor de eliminare a rezidurilor acumulate in urma arderilor la nivelul tesuturilor musculare,grabind astfel procesul de reconstructie al celulelor si tesuturilor distruse in urma antrenamentului cu greutati.
Daca nu este luat in seama procesul refacerii poate duce la oboseala cronica,supraantrenament,surmenaj sau chiar boala.

Antrenati-va intens dar cu zile de pauza pentru a oferii corpului si psihicului timpul necesar pentru a se reface complet si corect!

Graffiti

Add comment