Culturism - Culturismul.ro
Culturism - Culturismul.ro > Studii si Cercetari > Cercetari Antrenament > Latimea prizei la impins la banca influenteaza diferit activarea musculara

Latimea prizei la impins la banca influenteaza diferit activarea musculara

Latimea prizei la impins la banca influenteaza diferit activarea musculara

Latimea prizei la impins la banca influenteaza diferit activarea musculara

Impinsul la banca este un exercitiu favorit de foarte multi culturisti care doresc activarea musculaturii pectoralilor, deltoizilor si a bratelor.  Majoritatea manualelor de culturism sustin latimea prizei influenteaza solicitarea diferita a grupelor musculare. O priza larga poate solicita musculatura pectoralilor, iar o priza ingusta poate activa fibrele din grupa musculara a tricepsului.  Studiile realizate au demostrat ca acest lucru este adevarat.

In cazul in care este folosita o priza cu pronatie (si anume cu palmele asezate spre podea) cu o distanta mare intre ele va impune o tensiune mult mai mare asupra pectoralilor (in special asupra partii din apropierea sternului).

O priza cu pronatie (si anume cu palmele asezate spre podea) cu o distanta mica intre ele va impune o tensiune dubla supra tricepsului fata de cea cu priza larga.

Daca schimbam priza cu cea inversa si anume priza cu supinatie (cu palmele orientate catre tavan) va impune o tensiune mult mai mare asupra bicepsului si a umerilor. Acesta va solicita si fibrele din partea de sus a pectoralilor. Acest exercitiu poate fi un exercitiu bun pentru imbunatatirea umerilor in urma unui accident.

 

 

Add comment