Culturism - Culturismul.ro

Insomnia slabeste sistemul imunitar

Insomnia slabeste sistemul imunitar

Insomnia slabeste sistemul imunitar

Somnul este un factor important in functionarea normala a sistemului imunitar. Durata si calitatea somnului sunt foarte importante, deoarece lipsa acestora pot influenta negativ sistemul imunitar, crescand riscul de aparitie a anumitor afectiuni, precum raceala si gripa.

Studiile recente realizate asupra unui grup de persoane sanatoase care au dormit mai putin de 7 ore s-a inregistrat o cresterea a riscului de aparitie a unei raceli cu 300 % fata de nivelul normal. Comportamentul legat de somn ale acestor persoane a fost studiat timp de doua saptamani, dupa care au fost izolati si li s-au administrat tratament special pentru a intra in contact cu raceala. Scopul acestui experiment a fost observarea comportamentului al sistemului imunitar dintr-e grupul de persoanele care au dormit mai putin si cele care au avut cel putin 8 ore de somn. Rezultatele au aratat ca persoanele care au dormit mai mult, au inregistrat o rezistenta mai mare la aparitia afectiunilor precum raceala si gripa.

Sistemul imunitar are cel mai mare impact asupra activitatii sportive in special in culturism. Afectiunile precum raceala si gripa provocata de scaderea imunitatii pot avea efecte negative atat in timpul antrenamentelor cat si in refacerea musculara.

Add comment