Culturism - Culturismul.ro
Fluturari in lateral cu gantere
Culturism - Culturismul.ro > Fitness > Fluturari laterale cu gantere din stand

Fluturari laterale cu gantere din stand

Fluturari in lateral cu gantere

Fluturari laterale cu gantere din stand

Fluturari laterale cu gantere, este un exercitiu care solicita musculatura umarului in special deltoidul anterior si deltoidul mijlociu. Acest exercitiu solicita doar deltoidul si este ideal pentru tonifierea musculaturii din zona umarului. Pentru executarea fluturarilor laterale cu gantere este necesar detinerea unor gantere de 2-3 kg fiecare.

Incalzirea
Pentru evitarea accidentarilor, inainte de executarea acestui exercitiu este necesar incalzirea musculaturii care urmeaza solicitata. Incalzirea se va realiza cu miscari lente de streching care vizeaza musculatura umarului timp de 5-10 minute.

Pozitia
Pozitia de start al acestui exercitiu va fi din picioare cu spatele drept, privirea in fata iar bratele pozitionate pe langa corp la nivelul coapselor. Picioarele vor avea o distanta intre ele egala cu latimea umerilor. Ca alternativa de executie al acestui exercitiu poate fi din stand pe o banca, cu bratele pe lanca corp, spatele drept si privirea in fata.

Miscarea
Miscarea consta in ridicarea ganterelor de la nivelul coapselor, cu bratele drepte, pana devin paralele cu solul. In timpul miscarii, cotul va trebui sa aiba acelasi nivel cu palama iar degetul mic acelasi nivel cu degetul mare. Nu este recomandat folosirea unor greutati exagerate deoarece exista tendinta de balansare a corpului. Miscarea se va realiza doar din incheietura umarului.

Respiratia
Respiratia corecta consta intr-un expir in timpul ridicarii ganterelor si un inspir in momentul coborarii bratelor.

Musculatura solicitata
Muschii solicitati in timpul exercitiului sunt: deltoidul anterior si deltoidul mijlociu.

[checklist]Recomandari

  • Este recomandat executarea cu o greutate mica care sa permita o miscare corecta intre 10-12 repetari.
  • Se vor face 2-3 seturi cu o pauza intre ele de doua minute.[/checklist]

Valleus

Add comment