Culturism - Culturismul.ro
Alergarea

Alergarea

Alergarea
Alergarea este o forma de antrenament cardiovascular care se poate realiza in perioada de definire musculara, pentru arderea grasimilor si obtinerea unei musculaturi striate.

Cel mai bun moment pentru efectuarea antrenamentului cardio este dimineata, imediat dupa trezire pe stomacul gol, deoarece musculatura este lipsita de glicogen iar pentru sustinerea unui nivel optim de energie se vor consuma depozitele de grasime.

Incalzirea este cel mai important factor asupra evitarii accidentelor, antrenamentelor cardiovasculare. Datorita stresului pus asupra inimi, musculaturi si articulatiilor este recomandat inceperea antrenamentelor cardio cu exercitii de stretching si cresterea progresiva a intensitatii. De asemenea nu doar inceperea brusca afecteaza organismul ci si terminarea acestuia. De aceea sfarsitul sesiunii cardio, va trebui realizat prin scaderea progresiva a intensitatii.

Intensitatea unui antrenament cardiovascular, pentru arderea cat mai eficienta a grasimi, trebuie realizata la un procent de 65% din ritmul cardiac maxim. Acesta se poate calcula prin scaderea varstei din 220 si obtinerea procentului de 65% din rezultatul scaderei sau cu ajutorul centurilor speciale.

Durata unui antrenament cardio va trebui sa fie de 30-40 de minute efectuat de 4-5 ori pe saptamana. Acesta se poate imparti in 15-20 de minute dimineata pe stomacul gol si 15-20 de minute dupa antrenamentul de culturism.

Nutritia este unul dintre cei mai importanti factori in obtinerea unei musculaturi definite. Pentru mentinerea masei musculare si eliminarea stratului adipos, este nevoie de scaderea cantitatii de carbohidrati cu 50% si cresterea consumului de proteine, astfel incat pe langa consumul normal de 2.5g proteina pe kilogram/corp, va trebui adaugat inca 40-50g zilnic.

Suplimente Consumul de suplimente pentru arderea grasimilor si mentinerea masei musculare este recomandat sa contina multivitamine, termogenice si proteine din zer.

Add comment