Culturism - CulturismFitness.ro

Ridicarea trunchiului din orizontal

Ridicarea trunchiului din orizontal

Acest exercitiu face parte din antrenamentul Pilates, pentru tonifierea musculaturii Triceps, Pectorali, Deltoizi, fiind ideal pentru tratarea durerilor de spate si imbunatatirea mobilitatii. Exercitiul va fi introdus intr-un program de antrenament care va avea ca rol, construirea unui fundament solid in metoda Pilates.  Ridicarea trunchiului din orizontal face parte din exercitiile clasice cu o dificultate minima, centrate pe concentrare, control, precizie, respiratie si conexiune minte – trup.

Desi au o dificultate minima de executie, exercitiile realizate pentru prima data sunt cruciale in invatarea miscarilor de baza. Pilates este o metoda de fitness functionala, motiv pentru care, miscarile fundamentale asigura o buna postura in efectuarea exercitiului.

Pozitia
Pozitia de baza presupune asezarea corpului in orizantal, cu fata in jos, mainile indoite iar palmele asezate in lateral, la nivelul umerilor. Picioarele se vor mentine usor departate, sustinute pe varfuri si coapse.

Miscarea
Inainte de realizarea miscarii se va face un inspir profund, dupa care, odata cu expirul se va impinge lent in brate pana la arcuirea coloanei. Revenirea se va face cu un inspir, odata cu coborarea trunchiului pana in pozitia de start. In timpul miscarii va trebui sa va concentrati pe respiratie si sa creati o conexiune minte-trup.

Respiratia
Ridicarea trunchiului se va realiza impreuna cu un expir iar coborarea impreuna cu un inspir.

[checklist]Musculatura solicitata
Muschii solicitati in timpul exercitiului sunt: Pectorali, Tricepsi, Deldoizi.

Recomandari

  • Inainte de executarea exercitiului este recomandat o incalzire usoara cu miscari de stretching pentru evitarea accidentarilor.
  • Pentru a putea profita pe deplin de avantajele metodei Pilates, este importanta adoptarea unui regim alimentar echilibrat.
  • De asemenea regimul alimentar trebuie sa ofere organismului suficienta energie pentru a putea face fata solicitarilor fizice.

[/checklist]

Add comment