Culturism - CulturismFitness.ro
Ridicarea bazinului din lateral

Ridicarea bazinului din lateral

Ridicarea bazinului din lateral

Ridicarea bazinului din lateral

Acest exercitiu solicita musculatura abdominala, in special muschii din zona coastelor si soldurilor. Este ideal pentru tonifierea musculaturi si eliminarea colaceilor de pe solduri si abdomen. Nefiind nevoie de aparate sau echipamente de fitness, exercitiul se poate face acasa. Este un exercitiu suplimentar care se executa de obicei in ultima parte a antrenamentului pentru abdomen.

Pozitia
Pozitia de start se va obtine prin asezarea in orizontal, lateral si sustinerea alternativa a trunchiului pe unul din antebrate (perpendicular pe sol). Coapsele vor fi pozitionate una peste celalta si vor avea ca punct de sprijin talpa piciorului. Corpul va trebui sa formeze o linie dreapta de la umarul opus bratului sustinut pe sol, pana la glezna piciorului.

Miscarea
Miscarea consta in coborarea bazinului pana la nivelul solului, intr-un ritm controlat, impreuna cu un inspir si revenirea in pozitia de start fara o prealabila relaxare odata cu un expir. Pentru a creste eficienta exercitiului este recomandat mentinerea in pozitia de start, la fiecare repetare, pentru o perioada scurta de timp (1 secunda). O serie va fi compusa dintr-o executie pe partea dreapta si una pe partea stanga.

Respiratia
Ridicarea trunchiului se va face impreuna cu un expir puternic iar coborarea impreuna cu un inspir.

Musculatura solicitata
Muschii solicitati in timpul exercitiului sunt:  Oblicul mare, Oblicul Mic, Dreptii Abdominali, Marele Drept si Fesierul Mijlociu.

[checklist] Recomandari

  • Inaintea efectuarii acestui exercitiu este recomandat o incalzire usoara a spatelui pentru evitarea eventualelor accidentari.
  • Este recomandat efectuarea a 30-40 de repetari in 3-4 serii .

[/checklist]

Add comment