Culturism - CulturismFitness.ro
Extensii la helcometru cu priza supinatie

Extensii la helcometru cu priza supinatie

Extensii la helcometru cu priza supinatie

Extensii la helcometru cu priza supinatie

  • Triceps – (Portiunea Lunga, Vastul Intern, Vastul Extern)

Datorita executiei dificile, data de pozitia maini cu priza de tip  supinatie, acest exercitiu este recomandat sportivilor avansati ca exercitiu suplimentar pentru completarea antrenamentului de Triceps.

Pozitia
Se executa din pozitia verticala, cu fata la helcometru, picioarele putin flexate, departate la nivelul umerilor sau prin inaintarea in fata a unui picior de sprijin, astfel incat varful sa nu depaseasca nivelul barei de helcometru.

Miscarea
Miscarea se va face prin apucarea unui maner scurt de helcometru, cu o priza de tip supinatie (apucarea barei de jos in sus, astfel incat palmele sa fie orientate in sus) si extensia antebratelor pe brat de la nivelul umerilor pana la nivelul coapselor cu o miscare rapida, impreuna cu un expir. Extensia va fi facuta doar de antebrate iar pozitia bratelor vor fi paralele si fixe cu trunchiul. Revenirea in pozitia de start se va face prin aducerea antebratelor de la nivelul coapselor pana la nivelul umerilor, cu o miscare controlata, impreuna cu un inspir. Pentru o izolare cat mai buna a tricepsului este obligatoriu ca bratul sa ramana nemiscat pe tot parcursul miscarii antebratului.

Respiratia
Respiratia se va face cu un expir pe partea pozitiva si un inspir pe partea negativa.

Musculatura solicitata
Musculatura Solicitata la acest exercitiu este: Vastul Intern, Vastul Extern, Portiunea Lunga, Cubitalul Posterior, Al Doilea Radial, Primul Radial si Anconeul.

[checklist]Recomandari

  • Se va face cu o greutate care sa permita executarea a 8-10 repetari in 4-5 serii.
  • Datorita executiei dificile a exercitiului nu este recomandat pentru incepatorii, fiind executat doar pentru avansati dupa execitiile de baza sau la sfarsitul antrenamentului.

[/checklist]
 

Add comment