Culturism - CulturismFitness.ro

Antrenament De Halterofil

 

Antrenament de halterofil

Antreneaza-te uneori ca un halterofil

Scopul principal pentru un culturist este sa foloseasca rezistenta la antrenament pentru a dezvolta,forma si sclupta muschii.Halterofilii se antreneaza in general cu cele mai mari greutati posibile si repetari putine.Antrenametele sunt in general triple (trei repetari),duble(doua repetari)si unice (o repetare).Folosind aceste metode vei obtine crestere maxima a fortei dar nu obtii marire,definire si proportii ca atunci cand folosesti un program de culturism.Culturistii folosesc un program bazat pe greutati mijlocii pana la grele (cu repetari intre 8 si 15 ,de obicei),si se concentreaza pe toate grupele de muschi.
Uneori trebuie sa te antrenezi si ca un halterofil pentru ca exista o anumita crestere si densitate pe care o poti obtine doar din acest tip de antrenament.
Arnold isi alegea o parte a corpului ,pe care o lucra cu seturi grele ,o data pe saptamana.La antrenamentul pentru piept dupa ce facea incalzirea,executa impins din culcat cu haltera cu seturi grele de triple,duble si unice.
Dupa ce iei cateva zile de pauza,data viitoare cand lucrezi aceeasi grupa(in cazul nostru pieptul),vei face un antrenament mai usor cu repetari mai multe.Daca va antrenati din cand in cand cu greutati mari si repetari putine veti stimula cresterea.

Reguli de baza pentru antrenamentul greu;

  • -alegi o parte a corpului si un exercitiu compus(de exemplu:impins din culcat cu haltera) si faci 4-6 seturi a cate 1-6 repetari.
  • -executa 3-4 seturi de incalzire incepand cu greutati mici si crescand progresiv pana la greutati mari.
  • -vei efectua in plus pentru acea parte a corpului inca 2-3 exercitii de cate 3-4 seturi fiecare.
  • -pastreaza un carnetel in care sa tii evidenta greutatilor ridicate.

Graffiti

Add comment