Culturism - Culturismul.ro
Culturism - Culturismul.ro > Fitness > Exercitii Fitness: Ramat cu gantera

Exercitii Fitness: Ramat cu gantera

Exercitii Fitness: Ramat cu gantera

Ramat cu gantera este un exercitiu care solicita musculatura spatelui si al bratului, fiind indicat pentru tonifierea musculaturii. Pentru realizarea acestui exercitiu este nevoie de o gantera si o banca de Fitness la plan orizontal. In cazul detineri acestor echipamente, exercitiul se poate face si in intimitatea propriei case. Inainte de executarea exercitiului este nevoie de o incalzire usoara pentru musculatura spatelui si al bratelor cu miscari lente si exercitii de stretching.

Pozita
Exercitiul se va face din pozitia aplecat, prin sustinerea pe banca orizontala a unui brat si a unui genunchi. Picioarul opus se va sprijini pe sol pentru a mentine echilibrul. Spatele se va pastra drept pe tot parcursul miscarii cu privirea in fata. In timpul exercitiului nu se va flexa coloana sub nici o forma. Bratul opus celui sprijinit pe banca va apuca o gantera, avand o priza de tip neutra, astfel incat palma maini sa fie orientata in interior.

Miscarea
Miscarea consta in ridicarea ganterei de la nivelul solului pana la atingerea sau apropierea de torace, odata cu un expir. Coborarea acesteia se va face cu o miscare controlata pana la indreptarea bratului, odata cu un inspir, dupa care se va relua miscare pana la obtinerea a 12-15 repetari. Exercitiul se va face alternativ pe ambele brate, iar in cazul in care exista diferente de forta, acesta se va lucra cu aceeasi greutate pe ambele parti, pentru corectarea deficientei.

Respiratia
Respiratia se va face cu un expir in momentul ridicarii ganterei si un inspir in momentul coborarii acesteia.

Musculatura solicitata
Muschii solicitati in cadrul exercitiului sunt: Marele Dorsal, Rotundul Mare, Deltoidul Posterior si Bicepsul.

[checklist]Recomandari

  • Inainte de inceperea exercitiului este nevoie de o incalzire usoara.
  • Este indicat ca spatele sa fie mentinut drept pe tot parcursul miscarii.
  • De asemenea mentinerii privirii in fata va obliga spatele sa stea intr-o pozitie dreapta.
  • Nu folositi greutati exagerate, deoarece exista riscul de accidentare in cazul incepatorilor.[/checklist]

Valleus

Add comment