Culturism - Culturismul.ro
Abdomene cu picioarele ridicate

Abdomene cu picioarele ridicate

Abdomene cu picioarele ridicate

Abdomene cu picioarele ridicate

  • Abdomen – (Dreptul Abdominal, Oblicul Mare)

Este un exercitiu suplimentar, care ajuta la definirea si tonifierea musculaturii din zona abdominala, fiind recomandat, executarea dupa exercitiile de baza pentru completarea antrenamentului de abdominali. Datorita imposibilitatii de realizare cu greutati este indicat, executarea unui numar mai mare de repetari pentru arderea stratului adipos.

Pozitia
Pozitia de start al acestui exercitiu va fi cu trunchiul in pozitia orizontal, intins pe spate iar picioarele indoite si incrucisate, unul peste celalalt, ridicate la un nivel mai sus decat bazinului. Picioarele in timpul exercitiului pot fi sprijinite pe o banca, pozitie recomandata pentru incepatori sau mentinerea acestora ridicate pe tot parcursul miscarii. Pozitia bratelor va fi cu palmele la ceafa, incrucisate la piept, sau in lateral, in functie de preferintele executantului.

Miscarea
Miscarea se va face prin ridicarea trunchiului pana la apropierea capului de genunchi, impreuna cu un expir puternic, iar pentru o solicitare mai mare a muschiului abdominal, este recomandat mentinerea in acea pozitie un anumit timp. Coborarea trunchiului se va face impreuna cu un inspir, avand o miscare normala, pana in pozitia de start. O alternativa de executare al acestui exercitiu este prin ridicarea si rasucirea trunchiului alternativ, pana la atingerea sau apropierea cotului de piciorul opus.

Respiratia
Respiratia se va face cu un expir puternic pe partea pozitiva a miscarii si un inspir pe partea negativa.

Musculatura solicitata
Musculatura solicitata la acest exercitiu este: Dreptul Abdominal, Oblicul Mare, iar intro masura mai mica, Tensorul Fasciei Late si Dreptul Anterior.
[checklist]
Recomandari

  • Pentru incepatori este recomandat executarea a 10-20 de repetari, in 2-3 serii, cu picioarele sustinute pe banca.
  • Pentru avansati exercitiul se poate face pana la epuizare.

[/checklist]

Add comment