Blog Details

Culturism - Culturismul.ro > Blog > Antrenament Culturism > 3 metode de crestere a metabolismului
3 metode de crestere a metabolismului

3 metode de crestere a metabolismului

3 metode de crestere a metabolismului

3 metode de accelerare a metabolismului

Pentru a ajunge la potentialul maxim in cresterea masei musculare si a fortei este nevoie de un echilibru sinergic intre dieta, antrenamente si suplimente nutritive. Acest lucru se realizeaza prin combinarea strategiilor din alimentatie, antrenamente si suplimente pentru obtinerea unei accelerarii a metabolismului, un factor important in cresterea masei musculare si eliminarea stratului adipos. Metabolismul este creat dintr-o serie de reactii chimice care ajuta la transformarea alimentatiei in energie, prin folosirea eficienta a caloriilor si extragerea macronutrientilor necesari refacerii si cresterii musculare. Pentru refacerea si dezvoltarea tesutului muscular este nevoie de 3 macronutrienti si anume: Proteinele, Carbohidratii si Grasimile sanatoase.

Proteina este unul dintre cei mai importani nutrienti care ajuta la cresterea musculara, fiind compusa din aminoacizi care sunt utilizati de catre organism pentru refacerea si dezvoltarea tesutului muscular striat.
1 gram de Proteina contine 4 calorii si se gaseste in cantitati mari in alimente precum: lapte, oua, carne si zer.

Carbohidratii sunt nutrientii, transformati de organism in Glucoza care furnizeaza energia musculatura. Acestia sunt de doua feluri: carbohidrati complecsi (legume, cereale, orezul, painea, pastele fainoase) si carbohidrati simpli (zahar, ciocolata)

Grasimile sanatoase asigura buna functionare a organismului si provine din alimente precum: uleiul de masline, avocado si migdalele.

Exista 3 strategii de baza pe care culturisti profesionisti le folosesc pentru marirea ritmului metabolic.

1. Alimentatia (Cresterea numarului de mese)
Alimentatia compusa din mese mici, consumate la un interval de 2-3 ore, duce la cresterea ratei metabolice, ajutand astfel la arderea unei cantitati mai mari de grasimi.
Mesele consumate va trebui sa contina o cantitate ridicata de proteine si carbohidrati complecsi, impreuna cu un nivel moderat de grasimi sanatoase.

[one_third]
Masa 1
7 oua (6 albusuri si un ou intreg)
1 cana fulgi de ovaz
1 lingurita ulei de In
Supliment nutritiv

Masa 4
110g carne de vita fara grasime (tocata)
140g cartofi
1 lingurita ulei de In
Supliment nutritiv
[/one_third]

[one_third]
Masa 2
110g carne de pui
140g cartofi
1 lingurita ulei de In
1 mar
1 lingurita de unt arahide

Suplimente pre-antrenament
Suplimente nutritive folosite inainte de antrenament
Suplimente post-antrenament
Suplimente nutritive folosite imediat dupa antrenament
[/one_third]

[one_third_last]
Masa 3
170g albusuri de ou (cantarite lichid)
1 jumatate de cana orez brun
1 lingurita ulei de In

 
Masa 5
110g carne de curcan
1 cartof mic copt
1 cana de brocoli
1 lingurita ulei de In
[/one_third_last]

2. Antrenament intens
Antrenamentele intense sunt cele mai eficiente in cresterea metabolica si arderea caloriilor.
Includerea superseriilor in antrenamentul de culturism presupune executarea a doua exercitii din grupe musculare antagoniste sau solicitarea diferitelor zone ale aceleeasi grupe musculare, unul dupa altul, lucru care duce la cresterea intensitatii.
In timpul antrenamentelor intense cu greutati organismul, necesita mai multa energie pentru functionarea normala, iar combustibilul necesar, il va obtine prin arderea unei cantitati mai mari de grasimi.
Superseriile pentru aceeasi grupa musculara necesita doua exercitii care solicita zone diferite ale aceleeasi musculaturi, executate intr-o singura serie.
Executarea superseriilor pentru grupe antagoniste presupune crearea unui program special in care se pot lucra doua grupe musculare diferite intr-un singur antrenament.

3. Suplimente nutritive
Suplimentele contin nutrienti (macro- si micronutrienti) care se pot consuma in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit. Alegerea suplimentelor este un aspect foarte important in accelerarea metabolismului si cresterea masei musculare.
Suplimentele pentru arderea caloriilor se pot folosi inainte de antrenamentul cardio sau antrenamentul cu greutati, pentru eliminarea stratului adipos.
Consumul suplimentelor nutritive sunt importante inainte si dupa antrenament deaorece favorizeaza umplerea depositelor de glicogen.

Suplimentarea inainte de antrenament ajuta la umplerea depositelor de glicogen, combustibil care serveste la crearea energiei pentru efortul fizic.
Suplimentarea dupa antrenament, este un factor important in procesul de refacere a musculaturii, prin umplerea depozitelor de glicogen care au fost golite in timpul efortului fizic. Lipsa glicogenului in urma efortului fizic, favorizeaza cortizolul care duce la degradarea tesutului muscular, pentru extragerea energiei necesare.
 

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required